Nu är det klippt!

IMG-2911.JPG

Träffa Betty Boop, Pillan, Svarta Sara och döttrarna Stjärna och Snövit! Alla hade fåren sina namn och ägaren kände lätt igen dem.

Nu i veckan fick jag förmånen att vara med när en fårbonde fick ullen klippt av en svensk mästare i fårklippning. Jag var minst sagt lyrisk! Det gick undan och de var fyra personer för jobbet. Sonen föste in fåren till fållan där klipparen tog emot det  och ödslade ingen tid på att börja klippa. Inger var i samma fålla och hade ett sjå med att sopa undan bukullen som är för smutsig för att använda, och sedan samla ihop ullen efter klippet för att leverera till mig som packade ner den. Maken öppnade och släppte in det färdigklippta fåret i ny fålla innan nästa skickades in. Modern till Inger var också med för att se hela tillställningen som var minst sagt imponerande.

Väl hemma har jag i dagarna grovsorterat ullen, och börjat tvätta den finullen. Hur vit kan den bli? Vi får se! Men jag fantiserar redan vad jag ska hitta på med den vitaste ullen. Samtidigt har jag redan tvättat en ull som jag fick tillgång till för ett par veckor sedan, tesat och kardat. Den har fått ett användningsområde också till mitt nya DIY kit som passar bra nu inför Halloween….

Ett spöke!

Vill du beställa ditt eget DIY kit Spöke går det bra att göra det här!

IMG-2906.JPG

Nåltova ditt eget spöke!

Nu finns ett nytt DIY kit som passar till barnens pysselstund på Halloween! Instruktionsfilm, underlag och två nålar finns med, och mer ullpaket kan köpas till för att kunna göra fler spöken.

All ull är lokalproducerad!

Föregående
Föregående

Marknad, marknad och en till

Nästa
Nästa

Beställ inför julen