Beställ inför julen

IMG_2696[1].JPG

Beställ handgjorda ullskulpturer redan nu

Nu finns det möjlighet att beställa för att få leverans före jul. Om en månad drar höstmarknaden på Astrid Lindgrens Värld igång och då räknar jag med att få beställningar av julklappar och julpynt. Därför är det läge för dig som kikat in på min sida att komma med beställningar av nåltovade alster redan nu.

En liten beställningskö har redan börjat bildas av Gotlandsfår, Vallande Border Collies, Julkrubbetavlor, Julkrubbor och en specialbeställning av en nåltovad Jaktcockerspaniel som apporterar en fasan.

En handgjord julkrubba i ull

Det senaste alster som jag har gjort är min stora julkrubba. Den består av tolv delar och dekorerar ett helt hallbord eller ett hyllplan i bokhylla. En stående figur är ca 14 cm hög. Hela julkrubban tog drygt 20 h att göra och finns att beställa för 2900:- (dromedaren på köpet när man köper hela julkrubban). Det går också bra att beställa den i grupper om 900:- för den som vill bygga upp julkrubban under några år, eller bara ha en liten del av den!

Grupp 1: Josef, Maria, Jesus, krubban. Grupp 2: Herden, Herdeflickan, Två får. Grupp 3: De tre visa männen. Åsnan kostar 200:- och Dromedaren 300:-.

Det ligger mycket tanke och hjärta bakom skapandet av min julkrubba. Höjdpunkterna i den är barnen. Jesus får en naturlig plats i sin mammas trygga armar. Jag har låtit nakenheten bli tydligare än på många andra julkrubbor. För mig är det så stort att vår Gud kom till oss i ett litet naket barn. Det andra barnet är herdeflickan som nyfiket tittar fram bakom sin pappa. Jag inbillar mig att det är hon som barnen som kikar på julkrubban vill identifiera sig med, och minns hur jag som barn inte nöjde mig med att vara åskådare på avstånd. Jag kröp nära julkrubban, lekte med figurerna och tänkte mig att jag var där. Även de visa männen har jag gett lite annat uttryck, där en är böjd i ödmjukhet, medan en annan jublande lyfter sina händer i lovprisning, och den tredje står häpen och förundrad. Just Ödmjukhet, Lovprisning och Förundran är det jag tänker mig att de visa männen kände och som jag vill vara delaktig i varje jul.

Hoppas att du också vill fira julen med samma Ödmjukhet, Lovprisning, Förundran och Nyfikenhet som jag har inför detta lilla barn!

Julkrubban hittar du i min webshop.

Föregående
Föregående

Nu är det klippt!

Nästa
Nästa

Länge Leve Ullen!