Skräddarsy julkrubba

När kyrkorna går in i juletid är det roligt att få plocka fram barnvänliga mjuka ullfigurer till en julkrubba i stor storlek tillsammans med barnen.

Jag kan nåltova firgurer efter önskermål, människor och djur som passar till julkrubba eller påsk. Och som även går att illustrera andra bibelberättelser med. De går att beställa med ansikten, eller utan i Walldorf-stil. Figurerna är tåliga och kan användas år efter år.

Kanske har er kyrka redan en uppsättning människofigurer, men saknar djur som passar till dessa? Då kan ni köpa en uppsättning tovade djur som jag skapar i skalenlig storlek och i stil med era människofigurer. Till en församling skapade jag en hel uppsättning djur till deras människor som var 27 cm långa, både åsna, kameler, en hel fårskock och oxe m.m. En annan församlingspedagog beställde en åsna med 15 cm i mankhöjd för att passa deras bibliska figurer. Den ska få vara med på första advent när Jesus rider in på en åsna, men får också en självklar plats vid julkrubban. Sedan kan den användas till andra berättelser, som t.ex. den barmhärtiga samariten.

Hör av dig för att veta mer! Jag bollar gärna förslag och idéer.

tovahantverk@gmail.com

Nedan i bild: Bilder från Trefaldighetskyrkan i Kristianstad där jag nåltovade djur för att matcha deras människor. Samt bilder på åsnan i mankhöjd 15 cm. Längst ner i bild syns ansikten som jag tovat till barn i luciatåg för att ge exempel på hantverk med ansikten.

Föregående
Föregående

Påsklandskap till kyrka

Nästa
Nästa

Hösten är här 🍁