“Kan du göra en sån också?!”

Specialbeställningar är det bästa som finns!

Vissa kundkontakter gör sig episka. Det är de som utmanar mig med nya uppdrag. Det finns inget roligare när jag har nåltovat många alster av samma vara för att bygga upp ett lager som när någon dyker upp och frågar: “Men kan du göra något sånt här också kanske?” Det hände på Astrid Lindgrens Värld när en annan utställare såg potential i att utöka deras julkrubba och bibelfigurer i walldorfstil som de hade i sin kyrka med djur också.

Det började med ett får som han såg. Sedan utökades fåren till en hel fårskock. “Men då kanske du kan göra en åsna och dromedar också?!” och till slut hade jag den största beställning jag någonsin haft i min femåriga tovningskarriär på 25 st djur som skulle följa samma skala där en 180 cm lång man var 28 cm i storlek. Allt ifrån en skalenlig stående dromedar till en liten kyckling. Alla djur skulle förstås matcha i stil med dockorna också.

Och beställningen skulle helst komma före jul! Gissa om jag har haft att göra! Men så roligt att sträcka vingarna och pröva potentialen. Jag är själv väldigt nöjd med resultatet. Den blev också en stor del av min adventskalender på Instagram där jag varje dag la upp en ny bild och skrev reflekterande texter.

Nya skräddarsydda beställningar på gång

Nu är beställningen klar och julen över. Nu ska jag snart sätta igång med nya beställningar som väntar samtidigt som jag avslutar mammaledighet och börjar mitt 75%iga jobb på folkhögskola igen. Allt har sin tid. Det blir tufft och Tova Hantverk kanske blir lidande av att sonen går först, precis som det ska vara. Men jag jobbar på i min egen takt hellre än lägger ner. Snart ska jag ta mig an flera hundporträtt som önskats och bockarna bruse! Hoppas det fortsätter komma in beställningar i webshopen och kanske en och annan specialbeställning också! Det är ju variationen som är roligast!

God fortsättning på er!!

Föregående
Föregående

Vill du köpa tvättad ull?

Nästa
Nästa

Marknad, marknad och en till