Förskoleklassens luciatåg

IMG_4353.jpg

Varför ser de luciatåg som säljs på marknaden så perfekta ut? Jag minns luciatåg från kyrkan där lucian vinkade och ropade “Hej mamma!” mellan två låtar, och att flera barn varken sjöng eller tittade på publiken. Så charmigt! Jag älskar dessa luciatåg och saknade prydnader som reflekterade dem. Så jag bestämde mig för att göra mitt alldeles egna unika luciatåg.

Det blev höstens stora projekt. Efter några sökningar på Google hittade jag inspiration från förskoleklassers fantastiska lucior. Jag hade knappt aldrig nåltovat ansikten, så jag fick dessutom ägna flera timmar åt Youtube-tutorials och göra ett antal test-tovningar.

Detta blev resultatet! Första flickan har tappat ett par framtänder. Nånting har uppenbart roat henne och inte har hon koll på att ljuset är snett. Jultomten är yngst i klassen. Han har fått sin första tand och sitter hellre än står. Han är den enda som faktiskt sjunger… för full hals! Lucian har sett sin mamma i publiken och vinkar glatt. Hon håller tärnan i handen. Denna tärna har inte någon bra dag. Hon hade velat vara prinsessa i tåget istället för tärna, om man frågat henne. Hennes lampljus har dessutom slocknat. Stjärngossen har glömt att publiken finns där och pepparkaksgubben ser ingenting, för hatten är för stor.

Tova Hantverks förskoleklass önskar alla en riktigt god Lucia!

Besök luciatåget i shopen.

Föregående
Föregående

God jul och gott nytt år!