Do It Yourself

IMG_7717.JPG

Det är något alldeles extra med att hålla i en ulltuss i händerna och se den ta form i mina händer!

Det verkar inte finnas några begränsningar för vad man kan åstadkomma och tekniken är så enkel att bara man hittar glädjen i att nåla så kan vem som helst bli en nåltovare. Den här pyssel-varianten har visat sig vara oerhört rogivande, och är enkelt att sitta med en vardagskväll framför TVn. Med några grundläggande tekniker så går det att börja sätta igång och skapa egna unika alster. Den här kunskapen måste jag ju bara dela med mig av, har jag gått och tänkt under våren.

Den här våren har verkligen inneburit att få tänja på mina gränser genom flera specialbeställningar (se galleri nedan). Det började med en nåltovad videunge som var ett porträtt av ett barnbarn. Sedan fick jag göra ett tomtebobarn, som blev ett utav de allra vackraste verken jag nåltovat (om du frågar mig)! Men kan jag nåltova ett porträtt i 2D? Ja, tydligen kunde jag det! Fåglar och Suffolk-får beställdes också denna vår, så det har varit fullt upp.

Först nu har jag jobbat igenom min beställningslista och kan börja några egna idéer, bland annat idén om att skapa mina egna DIY-kit. Jag tror att det finns många kreativa nåltovare som bara inte har upptäckt det än. Det var så det började för mig. Jag fick en nål och dyna av min svägerska och lite av hennes ull från Bjärka-Säby och började smått att testa mig fram. Sedan har jag lärt mig teknikerna enbart genom att se på Youtube-filmer. Särskilt kan jag rekommendera Living Felt för den som tycker att instruktionsfilmer på engelska går bra. Men det finns inte mycket svenska instruktionsfilmer, och jag tror att jag som folkhögskollärare och nåltovare har något att bidra där. Det visade sig handla om många timmar av omtagningar för att hamna rätt, men nu lanserar jag mitt första DIY kit - Tova din egen uggla!

Kika in i shopen för att beställa ett eget kit!

Så småningom kommer det även att dyka upp hemmafärgat kardflor, som är färgat med GOTS - certifierad färg.

Föregående
Föregående

Länge Leve Ullen!

Nästa
Nästa

Pippi på hjärnan